Gekozen zorgtechnologie: Horloge met alarmfuncties

Waarvoor dient de technologie?

Een horloge met alarmfuncties kan gebruikt worden voor hulp bij medicijn-inname, diabetes, ADHD, autisme en zindelijkheidstraining. 

Foto:

Horloge met alarmfuncties

Hoe werkt het?

De horloge geeft maximaal 8 alarmmeldingen per dag met een geluid en/of trilfunctie. De duidelijke alarmmelding helpt u aan een taak (zoals medicatie inname) herinneren. 

De horloge kan beschikken over volgende functies:

- Alarmfunctie: Er kunnen meerdere alarmen ingesteld worden om de gebruiker op bepaalde tijden te herinneren aan  bijvoorbeeld zindelijkheidstraining of medicatie-inname.

- Geluidsfunctie: De horloge beschikt over een geluidsfunctie die een geluidsmelding activeert bij het vooraf gestelde alarm. 

- Trilfunctie: De horloge beschikt over een trilfunctie die geactiveerd wordt bij het vooraf ingestelde alarm. Dit is handig voor situaties waarin in een geluidsalarm storend kan zijn. 

- Kalender en notificaties: De horloge kan een kalenderfunctie bevatten. Hierdoor kunnen er meldingen ingesteld worden voor specifieke dagen of gebeurtenissen zoals verjaardagen, doktersafspraken, ...

- Waterbestendigheid: De horloge kan waterbestendig zijn.

Extra informatie:

Bij interesse naar een specifiek afgestelde horloge is het aangeraden om online te zoeken. Lees zeker de gebruiksrecensies en specificaties voor aankoop zodat de horloge het beste bij de behoeften van de gebruiker past. 

Adviezen:

  • Voor deze technologie is een mantelzorger niet vereist indien de gebruiker zelf de instellingen kan wijzigen. Een mantelzorger of hulp bij gebruik is wel aanbevolen.
  • test
  • Voor deze technologie is geen interactie met de gebruiker nodig.
  • Deze technologie is aanpasbaar aan de wensen en noden van de gebruiker.
  • Let er op, voordat deze technologie gebruikt kan worden moet deze eerst ge├»nstalleerd worden. Bekijk voor aanschaf hoe dit gebeuren moet.
  • Om deze technologie te gebruiken moet een beperkt aantal dingen aangeleerd worden. Probeer voor aanschaf in te schatten of dat lukt.
  • Houd er rekening mee dat deze technologie meldingen en/of feedback geeft. Bekijk voor aanschaf hoe deze medlingen gegeven worden.

Wordt het vergoed?

Best neem je contact op met je gemeente, zorgkas en/of zorgverzekeraar om de actuele en specifieke informatie te verkrijgen. 

Waar kan je het verkrijgen?

- Online retailers

- Elektronicawinkels

- Apotheken

- Medische hulpmiddelenwinkels

 

Gebruikte bronnen:

Medicijn of Plashorloge met 5 alarmen| Gratis verzending, morgen geleverd - ThuiszorgWebshop.be

Medicijnhorloge met 8 alarmfuncties: trillen, geluid of beide - ThuiszorgWebshop.be