Gekozen zorgtechnologie: Standloep met LED-verlichting

Waarvoor dient de technologie?

Een standloep is een optisch hulpmiddel dat wordt gebruikt om objecten of teksten te vergroten en beter te kunnen zien. De LED-verlichting verhoogt de functionaliteit en bruikbaarheid van de standloep. 

Foto:

Standloep met LED-verlichting

Hoe werkt het?

Een standloep met LED-verlichting werkt door het vergroten van objecten en teksten en tegelijkertijd extra verlichting te bieden. 

Een standloep met LED-verlichting bevat over verschillende functies:

- Vergroting: Een standloep bevat een ingebouwd vergrootglas met een bepaalde vergrotingsfactor (bijvoorbeeld 2x, 5x, 10x, ...). Wanneer een object of een tekst onder de loep geplaatst wordt en er doorgekeken wordt, vergroot de loep het beeld waardoor het groter en gemakkelijker te zien is. 

- Verlichting: De LED-verlichting biedt een heldere verlichting van het vergrote gebied. De verlichting zorgt ervoor dat de details beter zichtbaar zijn, zelfs bij weinig omgevingslicht. 

- Handsfree gebruik: Een standloep heeft een statief of standaard waarmee het vrijstaand op een tafel of bureau kan worden geplaatst. 

- Aanpassing van de hoek: Sommige standloepen met LED-verlichting hebben een verstelbare hoek. Zo kan het vergrootglas gepositioneerd worden op een comfortabele leesafstand en kijkhoek. 

Extra informatie:

Een standloep biedt verschillende voordelen:

Verbeteren van het leesvermogen: Een standloep vergroot de tekst en maakt het gemakkelijker om geschreven materialen te lezen. 

Ondersteuning van hobby's en handwerk: Veel mensen genieten van hobby's en handwerk. Een standloep helpt bij het zien van details en het uitvoeren van nauwkeurige taken.

Minder oogbelasting: Het gebruik van een standloep kan de belasting van de ogen verminderen, waardoor vermoeidheid en ongemak tijdens het lezen en kijken wordt verminderd. 

Adviezen:

  • Voor deze technologie is een mantelzorger niet vereist indien de gebruiker zelf de instellingen kan wijzigen. Een mantelzorger of hulp bij gebruik is wel aanbevolen.
  • Voor het gebruik van deze technologie is er interactie met de gebruiker nodig.
  • Deze technologie kan meteen gebruikt worden, installatie ervan is niet nodig.

Wordt het vergoed?

Best wordt er contact opgenomen met de gemeente, zorgkas en/of zorgverzekeraar om de actuele en specifieke informatie te verkrijgen. 

Waar kan je het verkrijgen?

- Hulpmiddelenwinkels

- Online retailers

- Medische speciaalzaken

- Opticiens en oogzorgwinkels 

Gebruikte bronnen:

Eschenbach Scribolux LED loep kopen | Gratis verzending, morgen geleverd - ThuiszorgWebshop.be