Gekozen zorgtechnologie: Toiletverlichting met bewegingssensor

Waarvoor dient de technologie?

Toiletverlichting met een bewegingssensor verbetert de zichtbaarheid en helpt om valincidenten bij ouderen te voorkomen. 

Foto:

Toiletverlichting met bewegingssensor

Hoe werkt het?

De bewegingssensor detecteert beweging binnen het bereik van de sensor. Wanneer je dus in de buurt van het toilet komt zal de verlichting geactiveerd worden en krijg je een duidelijke verlichting van het toiletgebied.  

Extra informatie:

Toiletverlichting met bewegingssensor moet niet altijd verlichting van het toilet zelf zijn (zoals zichtbaar op de foto). Je kan de toiletverlichting ook in de buurt van het toilet installeren, zodat het toiletgebied alsnog verlicht wordt. 

Adviezen:

  • Voor deze technologie is een mantelzorger niet vereist indien de gebruiker zelf de instellingen kan wijzigen. Een mantelzorger of hulp bij gebruik is wel aanbevolen.
  • Om deze technologie te gebruiken moet een beperkt aantal dingen aangeleerd worden. Probeer voor aanschaf in te schatten of dat lukt.

Wordt het vergoed?

Best neem je contact op met je gemeente, zorgkas en/of zorgverzekeraar om de actuele en specifieke informatie te verkrijgen. 

Waar kan je het verkrijgen?

- Elektronicawinkels

- Online winkels

- Bouwwinkels/"doe-het-zelfzaken"

Gebruikte bronnen:

https://www.thuiszorgwebshop.be/nl/toilet-verlichting-met-bewegingssensor.html